Алексинчанке прижељкују виши ранг

Иако је јесењи део првенства завршен, активности у Женском рукометном клубу Алексинац нису престале. Док су играчице из првог тима на заслуженом одмору, рад са млађим селекцијама је настављен.

Тако је у суботу, у организацији клуба, у Хали спортова одржано такмичење у оквиру А групе Лиге млађих категорија Рукометног савеза централне Србије за девојчице до 14 година. Осим домаћина, учествовале су екипе нишке Наисе и Радничког из Ћуприје, Ртањ из Бољевца је изостао, док је Атом из Ћићевца одустао од такмичења.

Алексинчанке су победиле тим Радничког са 16:4, а од Наисе су претрпеле пораз резултатом 16:9. Нишлијке су забележиле још један тријумф; са 13:5 победиле су тим Радничког.

Тренутно Наиса је на водећој позицији са 8 бодова, Алексинац има два бода мање и заузима друго место.

‒ Надам се да ћемо до краја такмичења успети да сачувамо овакав пласман, што би нам омогућило да учествујемо у доигравању за пласман у Јединствену супер лигу ‒ каже за наш портал председник клуба, Дејан Павловић.

Према распореду, до краја године требало би да се одржи још један турнир, на коме ће Алексинчанке одмерити снаге са Ртњем. Што се меча против Атома тиче, он би требало да буде регистрован службеним резултатом – 10:0.


Две победе у Ћуприји

У недељу је у Ћуприји одржан турнир у мини-рукомету за девојчице рођене 2010. године и млађе.

Екипа Алексинца одиграла је две утакмице, против Бора и Радничког из Ћуприје, и у обе је победила.


Фотографије: ЖРК Алексинац

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − nine =