Резултати лошији, ситуација и даље стабилна

Викенд иза нас у епидемијском смислу је протекао очекивано јер је откривен мали број новооболелих од Ковида-19. Јуче, у недељу, од 34 тестиране особе само је једна била позитивна, а у суботу од 45 код двоје пацијената је откривено присуство вируса корона. То је повећање у односу на претходни викенд када је у оба дана било само по једно новооболело лице.

И подаци који се односе на остале дане у прошлој седмици показују да је дошло до благог пораста броја заражених у односу на претходну недељу када су евидентирани најпозитивнији подаци у последњих неколико месеци. Тада је дневни просек новооболелих био мањи од 1,5 особа, односно у току тих седам дана откривено је 10 новооболелих. У протеклих седам дана анализирано је 468 пацијената са симптомима сличним код болести Ковид-19 али је само 19 особа је било заражено, или просечно дневно 2,7 лица.

Гледано по данима, у понедељак и уторак откривено је по 4 новооболелих, у среду и четвртак тај број је пао на по две особе, а у петак поново је забележено дневно оболевање грађана на територији општине Алексинац од четири пацијента.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × three =