Рекордан број награда ученика Музичке школе

У Великој сали Дома културе јуче је одржан Завршни концерт Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић”. На овој свечаности се, поред наступа ученика, приступило и уручењу признања и захвалница ученицима који су остварили запажене резултате у протеклој школској 2021/2022. години.

Дуња Ногић, 3. разред кларинета, клавирска пратња Јована Алексић

Током поменуте школске године ученици Основне музичке школе остварили су један, може се слободно рећи, рекордан број освојених награда. Чак 55 ученика је на разним такмичењима републичког и међународног формата освојило укупно 89 награда, од чега два лауреата, најпрестижније награде у категоријама, 56 првих места, 28 других, 3 трећа и две похвале.

Похваљени су и наставници који су спремали ученике и одлазили на такмичења са њима. Њих 22 добило је дипломе за постигнуте успехе на такмичењима и оставарени педагошки рад са ученицима у протеклој школској години.

− Драго ми је што нисмо попустили и што су наставници и овај број ученика успели да одрже један високи ниво и свакако то су ученици са којима се највише поносимо. Међутим, морам да истакнем да су и остали ученици музичке школе дали свој допринос очувању нивоа рада и презентацији и промоцији наше школе у Алексинцу, јер поред ових такмичења ми смо одржали велики број концерата, самостално и у сарадњи са другим установама и велики број јавних и интерних часова и концерата класе. Дакле, трудили смо се да сви ученици наступају, да се јавно прикажу свако према својим постигнућима, а овај број ученика је изледа био највреднији и најмотивисанији и представио се ван нашег града и ван наше земље – рекао је, за наш портал, Марко Јеленић, директор ОМШ „Владимир Ђорђевић”.

Директор Марко Јеленић и ученик генерације Алекса Станковић

Титула „Ученика генерације” припала је Алекси Станковићу, ученику шестог разреда клавира у класи професора Христине Лазаревић Сутон за постигнут изузетан општи успех у учењу и владању у току школовања у музичкој школи.

Христини Лазаревић Сутон је ове школске године припало признање ментора чији су ученици освојили највише награда, чак 16 на међународним такмичењима у земљи и иностранству.

Приликом нашег разговора пренела нам је своје позитивне утиске уз констатацију да је ова школска година била изузетно захтевна, јер је настава већим делом морала да се реализује онлајн, што је захтевало и велики труд и рад преко лета како би се остварио континуитет у раду и како би превазишли „баријере” неимања јавних наступа у периоду короне. Истиче да су ученици веома предано радили и да су остварили заиста сјајне резултате и учинили да се та пауза у погледу јавних извођења не примети толико.

Елизабета Стојановић (лево) и Христина Лазаревић Сутон (десно)

− Сматрам да их ти јавни наступи и такмичења додатно мотивишу, да остваривањем такмичења у нашој школи, меморијала „Сања Павловић”, им то доста доприноси у проширавању њихове свести, као нечему чему могу да теже, да могу да се искажу у средини у којој живе и да остали људи виде њихова постигнућа. Просто музика захтева један континуирани рад, мимо обавеза у основној школи, њихов рад у овој школи је заиста раван сваком дивљењу, јер у данашње време тешко је задржати пажњу детета ван домаћих задатака – поручује наша саговорница.

Фотографије са Завршног концерта Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − twelve =