Расту амбиције Буковика

Јесењи део шампионата у Зони Центар фудбалери Буковика из Ражња завршили су на најлепши начин – тријумфом над екипом Орљана. Био је то, кажу, најузбудљивији меч на домаћем терену у коме су изабраници тренера Небојше Рудића, после велике борбе, славили са 3:1. Овим тријумфом стављена је тачка на полусезону коју су Ражањци окончали на седмој позицији са 20 бодова и остварили укупно шест победа и исто толико пораза, као и два ремија, уз гол-разлику 21:20.

− Када се сагледају све околности, овакав резултат јесте реалан, мада смо, истини за вољу, очекивали неко место ближе врху табеле, четврто или пето. Сезону смо почели неспремни, због короне се није знало када ће бити почетак првенства – у августу, септембру или можда касније. Припреме су трајале само две недеље, а имали смо и неколико пехова. После четвртог кола повредио се наш најбољи играч Андрија Љубисављевић из Алексинца, а потом још неколико фудбалера. После петог кола из приватних разлога напустио нас је тренер Милан Матејић, па је улогу шефа стручног штаба преузео искусни Небојша Рудић, бивши фудбалер и тренер Напретка из Крушевца, Трајала, Темнића, Трстеника…У последња три кола нисмо могли да рачунамо и на штопера Ђокића због повреде. Ако се све ово има у виду, можемо бити задовољни постигнутим резултатом − каже за наш портал председник ФК Буковик, Верислав Велисављевић.

Интересантан је свакако податак да су боје зонаша из Ражња у минулој полусезони бранила чак седморица играча из Алексинца – Стоилков, Ђокић, Спалевић, Петровић, Видојковић, Љубисављевић и Ристић.

− То су добри и фини момци који пружају све од себе и они су окосница тима. Има и неколико играча из Ћићевца и по једног из Ражња и Брачина. Почели смо полусезону са 22 играча, а завршили са 16. Верујем да ће се Ђокић и Љубисављевић опоравити и бити спремни за наставак првенства. Уз неколико појачања надам се да ће Буковик на крају првенства бити у самом врху табеле, на трећем или четвртом месту − наглашава наш саговорник.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =