„Распуст за џ” и ове године место за све школарце

Манифестација за децу „Распуст за џ” у организацији Центра за културу и уметност почиње вечерас и трајаће до 24. августа. Сви који у овом периоду распуст проводе код куће или бораве у нашем граду моћи ће да похађају занимљиве бесплатне радионице.

Сваког уторка у периоду од 17 до 18 сати, организоваће се „Радионица веза и креативаца за децу и одрасле” у сарадњи са Етно кућом Павлићевић из Кормана и Удружењем грађана „Радиност” из Алексинца. Радионице ће бити одржаване у Дому омладине у склопу Дома културе. Поред школараца овим радионицама могу да присуствују и родитељи.

− Надамо се да ће ове радионице заинтересовати децу. Сматрамо да је моторика важна. Фина моторика је важна за развој различитих вештина и развој интелигенције. Тако да је то један допринос ђачком животу, а истовремено и могућност да се деца забаве током лета – поручила је Маја Радоман Цветићанин, директорка Центра за културу и уметност.

Плесни студио „Ронде” се такође прикључио реализовању радионица у оквиру „Распуста за џ” и то „Радионицама плеса” које ће бити одржане у дворишту Завичајног музеја током две суботе, 7. и 14. августа, од 10 до 11 сати. Њихове занимљиве плесне тачке имали смо прилике недавно да видимо у оквиру Алексиначког летњег фестивала (АЛЕФ-а).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + sixteen =