Од сутра у продаји и карте за паркирање

Наплата паркирања у центру Алексинца даје видне резултате. Сада није проблем наћи место за паркирање, али само на два сата, осим у случају да возач већ није купио месечну, полугодишњу или годишњу карту па да може да се паркира на дуже време.

Ко год се паркира у прву зону која је у главној улици и обе једносмерне, или у другу која обухвата шири центар града може лако да плати паркирање СМС поруком и ти нема већих проблема. Данас је био само случај да касне обавештења за продужетак паркирања између првог и другог сата паркирања, што нам је у данашњој емисији Радио Алексинца „Актуелно” потврдио в.д. директора ЈКП „Комуналне услуге” Далибор Марковић. Тај проблем је данас решен, рекла је Ивана Радивојевић, Шеф паркинг служне, која је такође гостовала у емисији.

Међутим, поједини возачи се сусрећу са још једним проблемом.

− Имали смо јуче случајева, доће старији човек са села који нема мобилни телефон и нема могућност слања СМС поруке. Таква лица ће од сутра на нашим благајнама моћи да купе колико год желе карата. На пример, неко купи 10 карата и оне му стоје у аутомобилу, кад дође и кад се паркира он је по упутству које стоји на карти дужан да забележи, односно да заокружи месец, датум и време у које је отпочео паркинг − објаснио је Марковић.

Она се поставља на шофершајбну аутомобила да буде уочљива, контролор је уочава и то је прописно паркирано возило које је платило накнаду за паркирање. Уколико стоји само карта, а није јасно попуњена и обележена, она није активирана и није валидна.  

Како кажу у овом предузећу, ове карте немају рок трајања и могу се искористит током читаве године, само је битно да се правилно попуне током трајања паркирања.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × five =