Izbori

Raspisani novi izbori

Danas su raspisani izbori za članove saveta 14 mesnih zajednica sa teritorije naše opštine, a isti će biti sprovedeni tokom prvog vikenda decembra, odnosno u nedelju 5. decembra.

Izbori će se sprovesti po postupku propisanim Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom opštine Aleksinac i Odlukom o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Aleksinac, pa će se u zavisnosti od broja stanovnika u naseljima birati i broj članova saveta.

Meštani Subotinca, Vakupa, Glogovice, Jasenja, Loćike, Stanaca, Vukanje, Koprivnice, Ćićine i Bovna biraće po 5 članova saveta mesne zajednice, Donje Peščanice i Kamenice po 3 člana, dok će u Moravcu i Prćilovici birati po 7 svojih predstavnika.

Kandidatura za članove Saveta se podnosi najkasnije do petka, 26. novembra, Izbornoj komisiji za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica u kancelariji 44 Opštinske uprave.

Po poslednjim izmenama zakona članovi saveta mesnih zajednica biraju se samo putem tajnog glasanja, a u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj kandidata od broja članova koji bi trebalo da budu izabrani, komisija će obustaviti postupak izbora u ovim mesnim zajednicama.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

12 − three =