Izbori

Расписани нови избори

Данас су расписани избори за чланове савета 14 месних заједница са територије наше општине, а исти ће бити спроведени током првог викенда децембра, односно у недељу 5. децембра.

Избори ће се спровести по поступку прописаним Законом о локалној самоуправи, Статутом општине Алексинац и Одлуком о месним заједницама на територији општине Алексинац, па ће се у зависности од броја становника у насељима бирати и број чланова савета.

Мештани Суботинца, Вакупа, Глоговице, Јасења, Лоћике, Станаца, Вукање, Копривнице, Ћићине и Бовна бираће по 5 чланова савета месне заједнице, Доње Пешчанице и Каменице по 3 члана, док ће у Моравцу и Прћиловици бирати по 7 својих представника.

Кандидатура за чланове Савета се подноси најкасније до петка, 26. новембра, Изборној комисији за спровођење избора за чланове савета месних заједница у канцеларији 44 Општинске управе.

По последњим изменама закона чланови савета месних заједница бирају се само путем тајног гласања, а у случају да се не пријави довољан број кандидата од броја чланова који би требало да буду изабрани, комисија ће обуставити поступак избора у овим месним заједницама.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 2 =