Рад болнице главна тема Савета

Током последњег заседања Савета за здравље општине Алексинац разматрано је Обавештење опште болнице Алексинац које је ова здравствена установа доставила на основу ранијег закључка Савета. У поменутом обавештењу стоји да је Служба интерне медицине у прошлој години одрадила 123 Кардиоваскуларна стрес теста- теста оптерећења и 609 М-приказа и дводимензионалних ултразвучних прегледа.

Када је реч о Услугама холтер притиска  и ЕКГ-а од почетка фебруара ове године  укупно је одрађено 18. Како су се Савету ове цифре учиниле малим, тражиће од приватних поликлиника и ординација са територије наше општине број одрађених прегледа ради упоређивања и процене да ли се пацијенти више одлучују за прегледе код приватника.

У наставку заседања уследио је усмени приговор Удружења „Вера, љубав, нада” на организацију рада Опште болнице Алексинац. Како се чуло овом приликом од председнице удружења, на ортопедији се не поштују упути са заказаним терминима и често нема лекара у ординацији већ се на преглед чека више сати. Савет ће се Болници, а на  основу овог приговора, писмено обратити са захтевом да се обрати пажња на рад и да се поштују термини.

На крају заседања члановима Савета за здравље општине Алексинац предочени су извештаји о броју тестираних и позитивних пацијенат на корону у марту месецу и првих 20 дана априла. У марту је укупно тестирано 3.966 лица од којих је код 823 био позитиван тест, док је до 21. априла било 236 оболелих од тестираних 2.211 лица.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − six =