Културни водич: Шта нас то очекује данас и сутра у граду?

Крај ове радне недеље обележиће неколико занимљивих културних дешавања у нашем граду. На културном менију наћи ће се промоција књига, плесни спектакл, а ваља посетити и изложбу слика.

Вечерас од 18 сати у истуреном одељењу Библиотеке „Вук Караџић” на Алексиначком Руднику биће одржана промоција стваралаштва Бранислава Јанковића, писца и новинара из Ниша. Овдашња публика ће се упознати са делима овог плодоносног аутора, а нека од њих су „Сузе Светог Николе”, „Зидање амбиса”, „Пета жица” итд.

Бранислав Јанковић је недавно био гост Библиотеке „Вук Караџић”, када је у матичном одељењу, за 8. март, помагао у учлањивању дама.

Сваког петка, почевши од сутра, 29. априла, Библиотека „Вук Караџић” ће у својим просторијама организовати „Радионице критичког читања класика америчке књижевности за ученике средњих школа”.

Сви заинтересовани средњошколци ће бити у прилици да се упознају са најпознатијим делима америчке књижевности на енглеском језику и да о њима разговарају са својим вршњацима, али и Братиславом Милошевићем, професором енглеског језика у Алексиначкој гимназији, који ће водити ове радионице.

Радионице ће се одржавати, као што смо поменули сваког петка, од 13 сати и 15 минута. Пријаве послати на мејл: al2book@yahoo.com

Плесни студио „Ронде” из Алексинца ће у петак, 29. априла, плесним спектаклом традиционално обележити Светски дан плеса.

Као и ранијих година, плесни студио „Ронде” труди се да на најбољи начин промовише свој рад кроз занимљиве и запажене наступе како у Алексинцу, тако и шире. Концерт ће бити одржан у Великој сали Дома културе, а почетак је заказан за 18 сати.

У Арт галерији овдашњег Дома културе недавно је отворен 35. Пролећни ликовни салон Удружења ликовних уметника Алексинац (УЛУА), на коме су своје радове представили домаћи и гостујући аутори. Они који су пропустили свечано отварање моћи ће до 12. маја да кроз индивидуалне посете погледају овогодишњу поставку, коју чини 37 радова 35 аутора.

Посете су могуће у оквиру радног времена Дома културе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − eleven =