„Пут око света” за малишане из Грејача и Великог Дреновца

Несвакидашњу прилику да уживају у једној правој луткарској представи јуче су имали малишани из Грејача и Великог Дреновца. Ради се о представи „Пут око света”, својеврсном музичко-фолклорном путовању, у извођењу Лутка сцене „Пепино” из Ниша.

− Подјастребачким насељима не долазе често у госте уметници, нити њихови житељи имају прилике да често посматрају представе, приредбе или културне манифестације, па је зато ово била јединствена шанса да најмлађи (али не само они!) уживају у представи нишких глумаца и луткарским вратоломијама Лутка сцене „Пепино”. На крају представе, која је реализована у организацији Центра за културу и уметност Алексинац у оквиру програма “Селу у походе”, изненадили смо најмлађе посетиоце колачима и соковима − каже Драган Јовановић Лера, председник Месне заједнице Грејач.

Представу „Пут око света” посматрали су малишани из Предшколске установе „Лане”, ученици Основне школе „Аца Синадиновић” из Грејача и чланови Културно-уметничког друштва „Видовдан” из Великог Дреновца и сваку играчку и музички нумеру награђивали осмесима и аплаузима.

Фотографије: Драган Јовановић Лера

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + 6 =