Познати кандидати за доделу општинских јавних признања

Поводом Дана општине, 5. јуна, Скупштина општине традиционално додељује јавна признања. За сада су познати кандидати за плакете, награде и похволе, а коначну одлуку донеће локални парламент на седници у понедељак.

Према актуелном предлогу, Плакету би требало да добију Предшколска установа „Лане”, за постигнуте успехе у области образовања и Национална служба за запошљавање – Филијала Ниш, за нарочито залагање у циљу смањења броја незапослених лица на територији општине Алексинац.

Кандидати за награде су Милош Новковић из Гредетина за постигнуте високе приносе у пољопривреди и Лена Стефановић из Алексинца, ученица петог разреда ОШ „Љупче Николић” за постигнуте успехе у образовању. Њима ће, ако буду изгласани, припасти и новчани део награда од по 48.000 динара.

 За Похвалу предложени су професор Марко Терзић из Трњана, за допринос у области унапређења спорта и физичке културе у општини Алексинац, а такође и професори историје и аутори Зоран Стевановић и Милан Петровић, за допринос у области историје.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − four =