„Пут око света” синоћ у Житковцу, вечерас у Мозгову

Најмлађа публика у Житковцу имала је прилике да ужива у живописној луткарској представи „Пут око света”, која је синоћ одржана у дворишту Основне школе „Вук Караџић”.

У склопу овогодишњег програма АЛЕФ-а Луткарско позориште „Пепино” из Ниша гостовало је у Великом Дреновцу, а у наставку програма гостоваће и у Мозгову, Љуптену и Рутевцу. Након тога, до краја лета, уследиће и гостовања у још неколико села на територији општине Алексинац.

− Идеја је потекла од Центра за културу и уметност Алексинац, са којом ми сарађујемо дужи низ година на обострано задовољство, а пре свега на задовољство деце. Ми гостујемо свуда у Србији, а гостовали смо и на три континента Азији, Европи и Африци, у преко 19 држава а ето први пут смо гостовали овде у Житковцу – открио нам је Небојша Бобан Јовановић, глумац и уметнички директор позоришта „Пепино”.

Занимљиви костими лутака и сценографија дочарали су блиске и далеке земље света, а најмлађи суграђани су уживали у њиховим вицкастим покретима, што су великим аплаузом то на крају и наградили.

− Постоји једна турска реч која каже „севап”. Севап је играти за овакву децу из простог разлога што је утицај позоришта лутака много већи него што мисле родитељи или учитељи. То су најдубље емоције, јер они уче сада и анимацију и музику, звук али развијају и осећај за лепо. Овим их школујемо да када одрасту посете и велика позоришта – казао је Јовановић, који се глумом и луткарством бави 37 година и додао да у модерном свету луткарско позориште заузима равноправни положај са балетом и опером.

Представа „Пут око света” вечерас „путује” у Мозгово где ће у порти цркве Свете Троице наступити за тамошње клинце. Почетак програма је заказан за 19 сати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 4 =