Марија заблистала у Лесковцу

На 15. Видовданским тркама у Лесковцу учествовало је преко 400 атлетичара из Алексинца, Ниша, Димитровграда, Панчева, Босилеграда, Власотинца и Лесковца. На стазама од 60 до 3.000 метара, у 18 категорија, надметали су се предшколци, основци, средњошколци, ветерани и представници војске.

Наша млада суграђанка Марија Живковић, чланица Атлетског клуба Напредак, такмичила се у конкуренцији  старијих пионирки на 400 метара и заблистала у пуном сјају. Надмашила је све своје ривалке и освојила прво место и златно одличје.

Она је, иначе, недавно учествовалаи на Првенству Србије за старије пионирке у Сремској Митровици и такмичила се у две дисциплине – на 300 метара освојила је четврто место у групи и 26. у укупном пласману, док се у трци на 800 метара пласирала на шесто место у групи и на 16. позицију у укупном пласману.

 

Председник Атлетског клуба Напредак Предраг Ранђеловић задовољан је постигнутим резултатима.

− На Првенству Србије у Сремској Митровици Марија је дебитовала у категорији старијих пионирки и с обзиром на ту чињеницу и евидентан недостатак искуства, можемо бити задовољни. Она ће се у овој категорији такмичити и наредне године, па се стога можемо надати и бољом пласману − каже Ранђеловић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + eighteen =