Прво па злато

У Миленијум центру у Вршцу јуче је одржан 12. Међународни џудо турнир „Трофеј Вршца”. Ова традиционална спортска манифестација окупила је око 550 такмичара из Србије, Мађарске, Румуније, Бугарске и Босне и Херцеговине, односно Републике Српске.

Прво место и златну медаљу у кадетској конкуренцији до 66 килограма освојио је такмичар Џудо клуба „Алексинац”, Лазар Станковић. У овој категорији надметало се 20 такмичара који су били сврстани у четири групе. На путу до победничког трона извојевао је пет победа и тако дошао до првог златног одличја у 2022. години.

Освајањем најсјајније медаље на овом међународном турниру Лазар је наставио серију одличних резултата  из прошле године због којих је награђен посебним признањем Спортског савеза општине Алексинац у традиционалној акцији ове асоцијације за избор најбољих спортиста и спортских колектива.

Кадети Џудо клуба „Алексинац”, како нам је рекла тренер Бојана Станковић, наредног викенда, тачније 5. фебруара, учествоваће на Регионалном шампионату централне Србије у Нишу, а недељу дана касније и на Шампионату Србије у Београду.

Фотографије: ЏК Алексинац

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + 17 =