Вредне руке, вредно дарују

Удружење грађана „Радиност”, које више од 15 година чува и негује традицију овог краја, и у 2022. години се труди да настави свој рад кроз различите активности. Вредне чланице и чланови овог удружења, упркос свим недаћама које носи ово време, успевају да буду активни и вредни, али и спремни да помогну своју средину.

− Чланице нашег удружења су веома активне, оне раде у својим домовима, а једном недељно се окупљамо ради консултација у нашим просторијама на стадиону и производ тога је наставак активности које реализујемо и почетком ове године – рекао је за наш портал Драгослав Ристић, потпредседник УГ „Радиност”.

Једна од таквих активности удружења одржана је пре неколико дана, за Светог Саву. Тада су посетили Основну школу за ученике са сметњама у развоју „Смех и суза” и том приликом уручили око 40 пари топлих попки за децу, које су сашиле вредне чланице овог удружења. Наставнике и ученике ове школе изненадили су и пригодним послужењем у виду кифлица, ванилица и домаће пите.

Настављена је и сарадња у пружању помоћи културно уметничким друштвима. Овога пута Културно-уметничком друштву „Видовдан” из Великог Дреновца поклоњене су женске и мушке кошуље које ће употпунити њихове фолклорне костиме.

Удружење грађана „Радиност” већ дуги низ година успешно сарађује са културно-уметничким друштвима са територије наше општине. Често заједно гостују и представљају Алексинац на разним културним и кулинарским манифестацијама.

− Сарадња је увек на високом нивоу. Тек следи лепше време, мислим на временске прилике, и могућност мало чешћих сусрета. Ми на манифестацијама широм Србије, али и изван њених граница често наступамо заједно са нашим културно-уметничким друштвима – закључио је Ристић и додао да ће оваква помоћ у виду костима бити уручена и осталим КУД-овима у складу са могућностима.

Извор фотографија: Удружење грађана “Радиност” Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + twenty =