Пројекат “До нас је”: Еколошка едукација у Вожду

Стручни тим Основне школе „Вожд Карађорђе” из Алексинца је у протеклој школској, 2023/2024. години, у сарадњи са удружењем „Еко Еду” са Крита учествовао у реализацији пројекта који носи назив „До нас је”, а који је реализован у оквиру Еразмус програма.

Јачајући компетенције за заштиту животне средине завршене су планиране активности и стога је јуче у Малој сали ОШ „Вожд Карађорђе” одржана презентација на којој су представљени закључци и спроведене активности.

Представљена је изложба ликовних радова ученика ове школе, као и занимљиве поставке са еколошким мотивима. Запажена је била и видео презентација, мапа са означеним локацијама и фотографијама дивљих депонија и лоших навика људи.

Треба истаћи и занимљиве фигурице од металних делова возила које је направио Милош Кажић.

Присутне у сали поздравили су најпре директорка школе Маја Радоман Цветићанин, као и чланови стручног тима: Слободанка Рогановић, координатор пројекта, ментори Драгана Антић, Биљана Миладиновић и Ружица Јовановић. На пројекту је учествовала и Дијана Јорданов, а техничка подршка су били Огњен Маринковић и Дејан Коцић.

Основна школа „Вожд Карађорђе” ће и у будућем периоду наставити са активностима у вези са екологијом како би нашу средину учинили чистијом и лепшом.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + eleven =