Комуналци поставили звона за стаклену амбалажу у граду

Грађани наше општине од данас могу да одлажу стаклену амбалажу на још три локације и то у ширем центру града. Постављање ове три посуде у виду звона је резултат наставка сарадње Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге” и „Екопак система”.  

Посуде супостављене на приступачним местима што омогућава становницима ових делова града и пролазницима да одложе стаклену амбалажу и придонесу побољшању еколошких прилика и на самој депонији, јер је ова врста материјала ако се не рециклира скоро неразградива.

То нам је и у изјави за наш портал потврдио директор „Комуналних услуга” Далибор Марковић саопштивши на којим локацијама су постављене посуде.

‒ Данас смо поставили три контејнера за стакло, такозвана звона за стакло у које ће сви грађани имати прилику да одложе стаклену амбалажу. Контејнери, односно звона за стаклену амбалажу, су овог момента постављени на три локације у граду. Једна локација је на крају улице Душана Тривунца код некадашње ”кожаре”, поред локације постојећих контејнера. Друга локација је код сата, односно на углу улица Књаза Милоша и Мајора Тепића. Трећа локација је на крају пешачке зоне, код Максбета, односно прекопута Поштанске штедионице ‒ рекао је Марковић.

Марковић овом приликом упућује молбу грађанима да данас постављене посуде користе искључиво за шта су намењене, у овом случају амбалажно стакло. Он такође, подсећа да за веће количине прозорског стакла постоје контејнери на плацу „Комуналних услуга” где грађани могу да довезу и одложе такав отпад.

‒ Оператери ће празнити контејнере и стакло пуштати у даљу рециклажу. Оно што је битно и треба напоменути да сва врста стакленог отпада, сва врста стакла, амбалажа, прозорско стакло може се одложити, с тим што напомињемо да уколико било ко од наших корисника има већу количину прозорског стакла може нас обавестити и имамо код нас на локацији сервиса посебне контејнере где се одлаже таква врста отпада. Све друго амбалажно стакло може да се одложи у контејнере који су постављени – објаснио је овај саговорник.

Ово није први облик сарадње између алексиначких комуналаца и овог предузећа које се бави прикупљањем рециклажног отпада. Од пре неколико месеци организовано је и одлагање папирног и картонског отпада у посебне посуде и први резултати су видљиви. Према речима директора Марковића овом оператеру недељно се предаје 1.500 килограма картонског отпада.

Фотографије: ЈКП “Комуналне услуге”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − ten =