Prijava za izbore do kraja nedelje

Nakon što su pre tri nedelje raspisani izbori za članove saveta 15 mesnih zajednica sa teritorije naše opštine, isti će biti sprovedeni sredinom narednog meseca.

Kandidatura za članove Saveta se podnosi još nekoliko dana, do petka 2. aprila, Izbornoj komisiji za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica u kancelariji 44 Opštinske uprave.

Izbori će se sprovesti po postupku propisanim Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom opštine Aleksinac i Odlukom o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Aleksinac, pa će se u zavisnosti od broja stanovnika u naseljima birati i broj članova saveta.

Kako se u naseljima preko 1000 stanovnika bira sedam članova, toliko će meštani Žitkovca i Mozgova birati svojih predstanika. U Jakovlju, Radevcu, Loznacu, Kormanu, Nozrini, Lužanu, Moravskom Bujmiru, Ljuptenu, Rutevcu, Katunu, Dobrujevcu i Draževcu po pet članova, dok će se u Čukurovcu savet sastojati od 3 člana.

Po poslednjim izmenama zakona članovi saveta mesnih zajednica biraju se samo putem tajnog glasanja, a u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj kandidata od broja članova koji bi trebalo da budu izabrani, komisija će obustaviti postupak izbora u ovim mesnim zajednicama.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one + 20 =