Пријава за изборе до краја недеље

Након што су пре три недеље расписани избори за чланове савета 15 месних заједница са територије наше општине, исти ће бити спроведени средином наредног месеца.

Кандидатура за чланове Савета се подноси још неколико дана, до петка 2. априла, Изборној комисији за спровођење избора за чланове савета месних заједница у канцеларији 44 Општинске управе.

Избори ће се спровести по поступку прописаним Законом о локалној самоуправи, Статутом општине Алексинац и Одлуком о месним заједницама на територији општине Алексинац, па ће се у зависности од броја становника у насељима бирати и број чланова савета.

Како се у насељима преко 1000 становника бира седам чланова, толико ће мештани Житковца и Мозгова бирати својих предстаника. У Јаковљу, Радевцу, Лознацу, Корману, Нозрини, Лужану, Моравском Бујмиру, Љуптену, Рутевцу, Катуну, Добрујевцу и Дражевцу по пет чланова, док ће се у Чукуровцу савет састојати од 3 члана.

По последњим изменама закона чланови савета месних заједница бирају се само путем тајног гласања, а у случају да се не пријави довољан број кандидата од броја чланова који би требало да буду изабрани, комисија ће обуставити поступак избора у овим месним заједницама.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × five =