Премијера алексиначког „Сумњивог лица”

Премијера представе „Сумњиво лице” коју продуцира Центар за културу и уметност из Алексинца биће изведена овог петка, 14. јуна, у Великој сали Дома културе. Представа је настала по истоименој драми Бранислава Нушића у режији Спасоја Ж. Миловановића. Почетак представе заказан је за 20 часова.

Miloš Paović− Ради се о класичном делу „Сумњиво лице” Бранислава Нушића. Једном од најигранијих текстова уопште у српским позориштима, па и шире. Када је „Сумњиво лице” заиграло на сцени оно већ више од једног века не силази са репертоара српских позоришта, па и позоришта у региону. Тако да се надам да ће публику то привући, јер тај Нушићев хумор јесте онај прави окамењени хумор, хумор наших бака и дека. Ми смо му дали можда мало модернију црту, али се нисмо далеко удаљавали од изворног Нушића – открио је, за наш портал, Милош Паовић, један од глумаца у овој представи.

Један интересантан детаљ у вези са овим комадом јесте тај да је Бранислав Нушић текст комада „Сумњиво лице” држао у фиоци годинама, чак и онда када је био управник Народног позоришта у Београду није га ставио на сцену, пошто је за то време то био један провокативан текст који је говорио о свим слабостима и манама чиновништва и уопште власти у оно време.

Глумачку поставу ове представе поред доајена алексиначког позоришта Срђана Стојадиновића, Бојана Цветковића, Милоша Паовића и Виобрана Голубовића чине и Алекса Паовић, Маја Нешић, Миша Поповић, Софија Никезић, Јован Стојковић, Лука Алексић, Јован Недељковић и Миле Брзаковић. Идејно решење костима и сценографије осмислио је костимограф Борис Чакширан.

Премијера представе „Сумњиво лице” протећи ће и у хуманитарном тону, јер ће се том приликом у сарадњи са Црвеним крстом прикупљати новчана средства

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =