УСУК „Завичај” објавио имена овогодишњих лауреата

Пети конкурс за најбољи афоризам „Дани сатире – Павле Тончић”, који је расписало Удружење стваралаца у култури „Завичај” из Житковца и породица прерано преминулог житковачког сатиричара Павла Тончића, привукао је 130 афористичара из 15 држава.

Жири у саставу проф. Драгиша Марковић, књижевник Срба Такић, самостални уметник Бранимир Вулић и Јаворка Тончић, која је одабирала афоризме у име породице Тончић, је имао обиман, одговоран и нимало лак задатак да одабере радове и ауторе које ће наградити.

На препоруку жирија Управни одбор УСУК-а „Завичај” донео је одлуку да се због великог одазива учесника на конкурсу, и великог броја изузетно квалитетних афоризама прошири круг награђених. И то да се доделе: једна прва награда, две друге, три треће награде, једна специјална награда, шеснаест похвала и награда породице Тончић.

На овогодишњем конкурсу за најбољи афоризам у организацији УСУК „Завичај” из Житковца прву награду однео је Нинус Несторовић из Новог Сада, другу награду равноправно деле Горан Иванковић из Љига и Драгутин Минић Карло из Београда, док је трећа награда равноправно припала тројици аутора, Василу Толевском из Скопља, Весни Стојковић из Лесковца и Mарку Пајићу из Ваљева.Специјална награда, као најмлађем учеснику, припала је Јовани Глиџић из Ниша.

Похвале су добили: Бојана Данчетовић, Братислав Костадинов, Веселин Милићевић, Драган Вугделић, Душан Мијајловић Адски, Живко Маџаревић, Живко Ђуза, Иво Мијо Андрић, Марија Ранђеловоић, Марија Челебиева, Марина Раичевић, Миодраг Л. Пејић, Миодраг Стошић, Милан Живановић, Милан Пантић и Момир Васић. Породица Павла Тончића наградила је Дарка Дрљевића из Подгорице.

Уручење награда и промоција зборника који ће садржати одабране и награђене афоризме одржаће се 29. јуна у Житковцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × two =