Predstavljanje aleksinačkog izdavača na Univerzitetu u Nišu

Promocija fototipskog izdanja i prevoda na srpski jezik doktorske disertacije Tihomira R. Đorđevića „Cigani u Srbijiˮ, priređivača dr Danijele Popović Nikolić, čiji je izdavač Centar za kulturu i umetnost Aleksinac i Srpska akademija nauka i umetnosti, ogranak SANU u Nišu, održana je danas u Ogranku SANU na Univerzitetu u Nišu.

O ovom izdanju govorili su dopisni član SANU Ljubinko Radenković, Maja Radoman Cvetićanin, direktorka Centra za kulturu i umetnost Aleksinac, Aleksandar Nikezić, urednik, zatim prevodilac sa nemačkog Gordana Timotijević i priređivač dr Danijela Popović Nikolić. U diskusiji je dr Nedeljko Bogdanović izdanje ove knjige nazvao kulturnim događajem. 

Svako ko proučava Rome na našim prostorima nikako ne može zaobići mnogobrojne objavljene stručne i naučnpriloge Tihomira Đorđevića, jer je on jedan od naših retkih naučnika koji je u svom sveobuhvatnom proučavanju narodnog života i običaja značajno mesto posvetio i ovome narodu. Đorđević je, zapravo, taj koji je kod nas započeo pionirski posao u proučavanjživota Roma.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

4 × 4 =