Представљање алексиначког издавача на Универзитету у Нишу

Промоција фототипског издања и превода на српски језик докторске дисертације Тихомира Р. Ђорђевића „Цигани у Србијиˮ, приређивача др Данијеле Поповић Николић, чији је издавач Центар за културу и уметност Алексинац и Српска академија наука и уметности, огранак САНУ у Нишу, одржана је данас у Огранку САНУ на Универзитету у Нишу.

О овом издању говорили су дописни члан САНУ Љубинко Раденковић, Маја Радоман Цветићанин, директорка Центра за културу и уметност Алексинац, Александар Никезић, уредник, затим преводилац са немачког Гордана Тимотијевић и приређивач др Данијела Поповић Николић. У дискусији је др Недељко Богдановић издање ове књиге назвао културним догађајем. 

Свако ко проучава Роме на нашим просторима никако не може заобићи многобројне објављене стручне и научне прилоге Тихомира Ђорђевића, јер je он један од наших ретких научника који je у свом свеобухватном проучавању народног живота и обичаја значајно место посветио и овоме народу. Ђорђевић je, заправо, тај који je код нас започео пионирски посао у проучавању живота Рома.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + six =