Председник општине одборницима: Тренутно ово градимо

На самом почетку данашњег заседања општинског парламента председник општине Далибор Радичевић упознао је одборнике о најзначајнијим активностима локалне самоуправе у претходном периоду. Он је издвојио радове у улицама Војске Југославије, Вука Караџића и Мајора Тепића чија је санација вредна 11.974.000 динара, као и уређење тротоара у улици Проте Стевана Димитријевића, то јест пешачке стазе поред парка Брђанка за шта је издвојено 3.837.000 динара.

Радичевић је упознао присутне и са градњом кружног тока, која је у току, на раскрсници улица Проте Стевана Димитријевића, Петра Зеца и Шуматовачке, за шта је издвојено 22.740.000 динара. По његовим речима у фази потписивања је и уговор за санацију пута Трњане-Јаковље, односно деоница до Доње Пешчанице вредног 27.300.000 динара. Радичевић је том приликом напоменуо да за ову инвестицију још није склопљен уговор иако је завршена јавна набавака још маја месеца, јер се један од понуђача жалио.

Добра вест је и та што су у току и јавне набавке за радове који ће се обављати следеће године као што је наставак санације пута Житковац-Витковац и то до Горњег Љубеша, а процењена вредност је 24.900.000 динара.

− Расписана је јавна набавка за санацију водопропуста на сеоској улици у Рсовцу, процењена вредност је 3 милиона и 950 хиљада динара и уређење саобраћајне сигнализације моста на реци Јужна Морава у Тешици од 2 и по милиона. То је мост који покушавамо да заштитимо од проласка тешких теретних возила, да не би дошло до оштећења моста, постављањем сигнализације и одговарајућих препрека да велики камиони не би могли да прођу том деоницом – рекао је први човек општине.

Као битан догађај између две скупштинске седнице Радичевић је истакао разговоре са Канцеларијом за јавна улагања.

− Треба да знате да је канцеларија за јавне набавке у сарадњи са општином и установом Кулина расписала јавну набавку за комплетну реконструкцију установе Кулина. Водили смо разговоре и кренули са причом за реконструкцију Опште болнице у Алексинцу. Оно што је било потребно да се уради у овом периоду да би друга фаза реконструкције болнице могла да се спроведе јесте израда идејног пројекта за комплетну болницу − казао је Радичевић.

Он је објаснио да се ради о згради старе хирургије где би био формиран дијализни центар. По његовим речима следеће године биће урађен и пројекат за комплетну реконструкцију осталих зграда болнице и доградњу нових 4.000 квадрата простора.

− Тиме не бисмо добили веће смештајне капацитете него боље услове и боље стандарде за све болеснике који се налазе у Општој болници. Добили бисмо просторије које су двокреветне и трокреветне са мокрим чвором и купатилом – завршио је Радичевић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 3 =