Председник: Убрзавамо долазак „Магне”, решавамо струју, превоз и путеве

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић, информишући одборнике Скупштине општине Алексинац о свом раду између два заседања општинског парламента, казао је да је одржано више састанака са представницима компаније „Магна”, током којих се разговарало о активностима у прилог што бржем почетку градње погона у Алексинцу. У циљу убрзања процедуре, Влади Републике Србије упућена је иницијатива да пројекат Магна прогласи пројектом од јавног интереса.

– Поред тога, са менаџментом ‘Магне’ смо одржали већи број састанака, више пута су присуствовали и представници ЕПС-а и надлежних институција, како бисмо убрзали саму процедуру и што пре кренули са изградњом фабрике – објаснио је први човек општине. 

Радичевић је говорио и о веома важном састанку са представницима ЕПС-а, тачније о састанку са директором огранка ЕПС-а у Нишу Браниславом Стојичићем.

– Добили смо информацију да ће се кренути са инвестицијом на највећој трафо-станици у Алексинцу, 110 киловата. Реч је о трафо-станици на путу Алексинац-Житковац. Обавиће се комплетна реконструкција те трафо-станице, што је врло битно за снабдевање електричном енергијом целе наше општине. Том приликом је договорено и да на два правца, где имамо проблема са испадањем из електроенергетске мреже, то су Вукања и Делиград, ЕПС приступи санацији. И они су сами уочили да ту имају велики број проблема. Приступиће се санацији и реконструкцији тих водова у наредном периоду. У следећих месец дана ће све то бити и регулисано – рекао је председник Радичевић говорећи о резултатима тих разговора. 

Са директором ЈКП „Комуналне услуге” челни човек општине обишао је депонију где је указано на евентуалне проблеме који могу да се десе у неком наредном периоду.

– Направили смо начелни договор шта ћемо у неком наредном периоду да инвестирамо када је реч о одржавању депоније, пошто регионална депонија неће заживети баш у скоријем периоду. Да не бисмо увели општину Алексинац у неки већи проблем у периоду од три до четири године мораћемо да изађемо са неким предлогом – указао је председник на овај комунални проблем. 

Одржано је неколико састанака са представницима Ниш-експрес-а, пошто локална самоуправа има велики проблем са одвијањем јавног саобраћаја на територији општине Алексинац.

– Ниш-експрес је од другог септембра вратио линије које су битне за превоз ученика. То није довољно општини Алексинац, па ћемо приступити изради Елабората за изводљивост самог јавног саобраћаја, и то ће бити основ да можемо да распишемо тендер и да изаберемо или Ниш-експрес или било ког другог превозника који ће у наредном периоду обављати функцију јавног саобраћаја у нашој општини – информисао је Радичевић представнике народа о овој важној теми. 

Председник општине осврнуо се и на оно што се радило у претходном периоду у самој општини.

– Завршени је санација коловоза на делу општинског пута Житковац-Витковац и то деоница од центра Кормана до изласка из Донњег Љубеша и према селу, у дужини од хиљаду метара. Завршени су радови на изградњи прве фазе улице Горанске у Алексинцу, у дужини од 150 метара. Завршени су радови на изградњи коловоза у улици Спортској, деоница од Пиварског до Висећег моста дужине 453 метара. У току су радови на санацији коловоза дела општинског пута Тешица-Велики Дреновац и то деоница од моста у Грејачу до споменика у Великом Дреновцу дужине 2.000 метара. У току су радови на изградњи Дома културе у Радевцу и то прва фаза радова, а санира се и мост на Туријској реци у Банковцу – рекао је Радичевић. 

Радичевић је говорио и о радовима који се спроводе преко Предузећа за путеве Алексинац и о уградњи гребаног асфалта. Прва фаза у количини од 10 хиљада тона је већ завршена и кренуло се са другом фазом. Тај посао највероватније неће бити завршен у току ове године, због временских услова.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two − 2 =