predsednik Nenad Stanković

Председник Станковић о привреди: Добре вести од новог инвеститора

Борба против ширења вируса корона је тренутно у првом плану. Али, све више се размишља како започети привредни живот након смањења опасности од заразе. Привредни развој је веома битан и за општину Алексинац. Та тема је била присутна и у разговору са председником општине Алексинац Ненадом Станковићем.

‒ Сама чињеница да се потенцијални инвеститор појавио као један од донатора код наше Опште болнице је добар гест и добар потез. И он већ сам по себи говори о томе да се тај инвеститор дефинитивно определио да инвестира у Алексинац. И највероватније да чим прођу ове ванредне околности да ће се и код њих и код нас везано за ту њихову инвестицију наставити даље са процедуром – прокоментарисао је Станковић најаву Фабрике „Магна” из Оџака да донира заштитну опрему. 

Наш саговорник напомиње да држава значајно жели да помогне приватни сектор, како би он ову годину завршио са што мање штете.

‒ То би укупно за државу било добро, а шта је добро за државу Србију, добро је и за Алексинац. Видећемо када прође све ово каква та помоћ може да буде, мислим на нека давања које привредници имају према локалном буџету. Колико ми то можемо да помогнемо привреднике, а да не угрожавамо буџет, кажем видећемо – каже Станковић. 

Први човек општине потврдио је да ће локална самоуправа остати при одлуци да пет милиона динара издвоји за пројекте са НСЗ који се односе на ново запошљавање.

‒ Не постоји ниједан разлог да ми тај пројекат подршке запошљавању обустављамо, осим ако тако Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања не одлучи другачије. Значи ми смо спремни да са тим пројектом и ове године идемо, као што смо свих претходних година радили. Тиме смо омогућавали да више десетина наших суграђана дођу привремено или трајно до радног места – објаснио је Станковић. 

Ово је само једна од тема о којој смо разговарали са председником Станковићем.

Цео интервју можете чути на таласима Радио Алексинца у емисији „Актуелности” која је данас, 14. априла, на програму са почетком у 17 сати, а реприза је сутра у 11 часова. Цео интервју у писаном облику, као и снимак радио емисије, биће објављен сутра на овом сајту.

Фото са насловне: Из архиве

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 11 =