CK

Преко Црвеног крста: Почела подела социјалних пакета

Општина Алексинац је обезбедила средства за 1.700 пакета намењених корисницима социјалне помоћи. Ове пакете ће добити лица која су остварила право на социјална примања, према евиденцији Центар за социјални рад. Дистрибуција ове помоћи, као и многих других донација поверена је Црвеном крсту Алексинац. Волонтери ове организације су данас уручили прве пакете корисницима.

CK
Уручени први пакет, фото: ЦК Алексинац 

Да је велики број донација у овом тренутку упућено према Црвеном крсту, који има задатак да их достави до најугроженијих, потврђује нам и први човек ове организације у Алексинцу Милан Терзић.

‒ Наша снага су волонтери које у овом тренутку имамо преко 65. Тако да добром организацијом успевамо да првенствено извршимо услугу куповине хране, хигијене и лекова за старије особе, а затим да донирану робу проследимо ка старијим особама. Оно што смо данас започели је дистрибуција пакета хране и хигијене у количини од 1.700 пакета који ће добити сви корисници социјалне помоћи на територији општине Алексинац – објашњава Терзић. 

Овај исцрпљујући посао изискује велику енергију, истрајност и довољан број људи. Тако да потреба за волонтерима увек постоји.

‒ Ми на дневном нивоу ангажујемо између 15 и 20 волонтера, тако да за три дана ангажујемо свих 60 колико имамо на располагању. Сваки волонтер је добродошао. И позивамо овом приликом сваког ко жели да помогне нашим најстаријим суграђанима, првенствено да се пријави на сајту Владе Републике Србије budivolonter.gov.rs. Веома брзо ће бити позван да се придружи нашем тиму – каже наш саговорник. 

Тренутни волонтери у Црвеном крсту су претежно старосне доби између 18 и 30 година.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − one =