Predsednik opštine odbornicima: Trenutno ovo gradimo

Na samom početku današnjeg zasedanja opštinskog parlamenta predsednik opštine Dalibor Radičević upoznao je odbornike o najznačajnijim aktivnostima lokalne samouprave u prethodnom periodu. On je izdvojio radove u ulicama Vojske Jugoslavije, Vuka Karadžića i Majora Tepića čija je sanacija vredna 11.974.000 dinara, kao i uređenje trotoara u ulici Prote Stevana Dimitrijevića, to jest pešačke staze pored parka Brđanka za šta je izdvojeno 3.837.000 dinara.

Radičević je upoznao prisutne i sa gradnjom kružnog toka, koja je u toku, na raskrsnici ulica Prote Stevana Dimitrijevića, Petra Zeca i Šumatovačke, za šta je izdvojeno 22.740.000 dinara. Po njegovim rečima u fazi potpisivanja je i ugovor za sanaciju puta Trnjane-Jakovlje, odnosno deonica do Donje Peščanice vrednog 27.300.000 dinara. Radičević je tom prilikom napomenuo da za ovu investiciju još nije sklopljen ugovor iako je završena javna nabavaka još maja meseca, jer se jedan od ponuđača žalio.

Dobra vest je i ta što su u toku i javne nabavke za radove koji će se obavljati sledeće godine kao što je nastavak sanacije puta Žitkovac-Vitkovac i to do Gornjeg Ljubeša, a procenjena vrednost je 24.900.000 dinara.

− Raspisana je javna nabavka za sanaciju vodopropusta na seoskoj ulici u Rsovcu, procenjena vrednost je 3 miliona i 950 hiljada dinara i uređenje saobraćajne signalizacije mosta na reci Južna Morava u Tešici od 2 i po miliona. To je most koji pokušavamo da zaštitimo od prolaska teških teretnih vozila, da ne bi došlo do oštećenja mosta, postavljanjem signalizacije i odgovarajućih prepreka da veliki kamioni ne bi mogli da prođu tom deonicom – rekao je prvi čovek opštine.

Kao bitan događaj između dve skupštinske sednice Radičević je istakao razgovore sa Kancelarijom za javna ulaganja.

− Treba da znate da je kancelarija za javne nabavke u saradnji sa opštinom i ustanovom Kulina raspisala javnu nabavku za kompletnu rekonstrukciju ustanove Kulina. Vodili smo razgovore i krenuli sa pričom za rekonstrukciju Opšte bolnice u Aleksincu. Ono što je bilo potrebno da se uradi u ovom periodu da bi druga faza rekonstrukcije bolnice mogla da se sprovede jeste izrada idejnog projekta za kompletnu bolnicu − kazao je Radičević.

On je objasnio da se radi o zgradi stare hirurgije gde bi bio formiran dijalizni centar. Po njegovim rečima sledeće godine biće urađen i projekat za kompletnu rekonstrukciju ostalih zgrada bolnice i dogradnju novih 4.000 kvadrata prostora.

− Time ne bismo dobili veće smeštajne kapacitete nego bolje uslove i bolje standarde za sve bolesnike koji se nalaze u Opštoj bolnici. Dobili bismo prostorije koje su dvokrevetne i trokrevetne sa mokrim čvorom i kupatilom – završio je Radičević.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

20 − eight =