Ninoslav i Đorđe

Алексиначки новинар добитник Златне повеље УНС-а

Међу овогодишњим добитницима награда и признања која додељује Удружење новинара Србије, нашао се и наш новинар Нинослав Миљковић, главни и одговорни уредник Радио Алексинца и месечника Новости југа. Њему ће бити уручена Златна повеља, која се додељује од 1995. године за рад и допринос новинарству и развоју новинарске организације.

Нинослав Миљковић деценијама доказује да му новинарство није само професија него и животна мисија. Спада у малобројне новинаре којима је једнако важно унапређивање медија које води, као и јачање еснафске организације којој припада, истакнуто је у предлогу за награду.

Награде за животно дело добиће Анђелка Мали, уредница емисије „Културна димензија” РТВ Стара Пазова и Ђорђе Јевтић, дугогодишњи новинар и уредник Танјуга за Косово и Метохију и аутор бројних књига из области културе и медија.

Међу добитницима УНС-ових награда су и редакција портала 021 из Новог Сада, др Марко Недељковић, доцент на Факултету политичких наука у Београду, Ксенија Павков новинарка Н1 телевизије и новинар Горан Сивачки за репортажу објављену на порталу 24седам.

Како стоји на сајту УНС-а, награде ће бити уручене на Дан удружења, у уторак, 21. децембра. Том приликом биће уручена и УНС-ова награда за борбеност у новинарском изражавању и за оригиналан новинарски потез „Александар Тијанић“ новинарки Сандри Петрушић.

На насловној фотографији новинари Ђорђе Јевтић и Нинослав Миљковић, из архиве

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 13 =