Познати лауреати овогодишњег ЗИПО фестивала

Завеса на овогодишњи ЗИПО фест се спушта вечерас представом „Аладин” Градског позоришта „Театар 91” из Алексинца и доделом награда стручног жирија учесницима у такмичарском делу смотре. „Театар 91” који је и организатор фестивала, под покровитељством Општине Алексинац, вечерашњи наступ на сцени Дома културе је посветио награђеним колегама, али и публици која до сада није имала прилику да погледа алексиначки ансамбл. Церемонија затварања фестивала почиње данас нешто раније, у 17 часова.

Стручни жири у саставу Бранислав Недић, драматург, Ивана Недељковић, глумица, и Цветин Аничић, глумац-луткар, је доделио награду за најбољу режију и представу у целини Вјери Видов и представи „Дечак и месец” у извођењу НП „Тоша Јовановић” из Зрењанина – луткарска сцена. Награду глумац/глумица фестивала понела је Петра Димитријевић за улогу Пинокија у истоименој представи Народног позоришта Лесковац.

Стручни жири је доделио још четири награде. О којим наградама се ради и о образложењу награда можете прочитати у одлуци жирија коју у целости објављујемо. Такође, у овом документу можете и сазнати њихову стручну оцену о самом фестивалу.

Напомена: Кликом на стрелице на дну можете мењати стране, лево или десно.

Odluka-zirija-Aleksinac page-0001
Orientation: 1
« од 3 »

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × three =