Браво, Давиде: За два дана  две златне медаље!

Протеклог викенда чланови Џудо клуба „Алексинац”, предвођени тренером Бојаном Станковић, учествовали су на два међународна такмичења и своју ризницу трофеја увећали за девет одличја.

Првог дана викенда били у Нишу, на међународном купу „Цар Константин” који је организовао Џудо савез Централне Србије. У граду на Нишави млади алексиначки џудисти окитили су се са пет одличја – освојили су једну златну, једну сребрну и три бронзане медаље, као и три пета места.

Златну медаљу изборио је Давид Милојевић (мл. дечаци, – 66 кг), сребрну Лав Петровић (мл. дечаци, – 42 кг), бронзане Петра Ристић (ст. девојчице, – 57 кг), Вук Петровић (ст. дечаци, – 50 кг) и Петар Стоиљковић (мл. дечаци, – 46 кг). Медаље су измакле Лазару Стоиљковићу, Лазару Стаменковићу и Софији Милошевић.

Дан касније, дакле у недељу, млади алексиначки џудисти учествовали су на „Џудо купу Дунава” у Београду, у организацији Џудо клуба „Винча” из нашег главног града.

На овом такмичењу које има међународни карактер, у конкуренцији екипа из 42 клуба, Алексинчани су се пласирали на 13. место. Освојили су четири медаље, односно три златне и једну бронзану медаљу.

Давид Милојевић је и овде заблистао у пуном сјају и освојио још једну златну медаљу, овога пута у категорији млађих пионира до 66 килограма. Дакле, за два дана две златне медаље, једна у Нишу и једна у Београду.

Најсјајније медаље освојили су и Вељко Манојловић(ст.полетарци, до 42 кг) и Лазар Стоиљковић(ст. пионири, + 73 кг), док је бронзану медаљу изборила Наталија Стојановић (мл. полетарке, + 43 кг).

Пета места освојили су Ксенија Павловић, Петра Ристић и Ђорђе Ђорђевић.

Наредног викенда, тачније у суботу, такмичари Џудо клуба „Алексинац” учестоваће на Шампионату Србије у категорији старијих дечака у Београду.

Фотографије: ЏК Алексинац

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × three =