Позив за запошљавање младих у оквиру „Моје прве плате”

Национална служба за запошљавање, испостава Алексинац, обавештава јавност да је расписан Јавни позив за реализацију програма за запошљавање младих, познатијим под називом „Моја прва плата”.

Циљ програма је  оспособљавање незапослене особе за самосталан рад, односно обављање праксе на пословима код послодавца у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад. У Програм се укључују незапослена лица са најмање средњим образовањем и без радног искуства, стеченог на пословима у оквиру нивоа образовања на којима ће се оспособљавати. Изузетно се могу укључити и лица која имају радно искуство краће од 6 месеци, стечено на пословима у оквиру нивоа образовања на којима ће се оспособљавати.

Трајање Програма је 9 месеци, и он се реализује без заснивања радног односа. Ангажованим лицима на име новчане накнаде исплаћују се средства у укупном месечном износу од 25.000 динара за лица која се оспособљавају са средњим образовањем, односно  30.000 динара за лица која се оспособљавају са високим образовањем.

Пријава послодаваца за учешће у Програму и оглашавање позиција врши се електронским путем, на веб порталу www.mojaprvaplata.gov.rs, у периоду од 22. 8. до 22. 9. 2022. године. Пријављивање кандидата врши се електронским путем, на веб порталу www.mojaprvaplata.gov.rs, у периоду од 3. до 31. октобра 2022. године . Кандидат попуњава образац радне биографије кроз пријаву на веб портал и прилаже скенирану диплому о стеченој квалификацији.

Јавни конкурс је објављен на званичном сајту НСЗ, а можете његов текст погледати и на нашем сајту у наставку садржаја.

« од 4 »

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 16 =