За крај “Културног лета” тамбураши из Смедерева

Предстојећег викенда завршава се „Културно лето”, летњи културни фестивал Градског позоришта „Театар 91” чији програм смо имали прилике да пратимо од 15. јула. Ову последњу недељу фестивала обележиће музички програми.

На летњој сцени испред градске библиотеке у петак од 20 сати концерт ће одржати гудачки квартет „Камелеон” под називом „Музика летње вечери”. Састав чине Катарина Тешењи Ковачевски, Корнелија Стаменковић, Ивана Мандић, Даница Кремзер и Младен Радовановић.

Фотографија из архиве (извор: Фејсбук страница Гудачког квартета “Камелеон”)

За први дан викенда, односно суботу 27. август, заказано је „Вече хорске музике” на коме ће наступити хорске дружине из нашег града, па ће публика бити у прилици да слуша појање Алексиначког мешовитог хора „Шуматовац” и хора „Певница”.

Алексиначки мешовити хор “Шуматовац”
Хор “Певница”

Фестивал се свечано завршава у недељу, када ће пред овдашњом публиком наступити Тамбурашки оркестар „Моравска тамбура” из Сараораца код Смедерева. Почетак концерта је заказан такође за 20 сати.

Фотографија из архиве (извор: Фејсбук страница Моравска тамбура)

Покровитељ Културног лета је Општина Алексинац, а суорганизатор је ГКУД „Алексинац”, док ће техничку подршку пружати Центар за културу и уметност.

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Фејсбук страница Моравска тамбура).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 2 =