Поскупљење „дрма” пловак

Према правилнику Министарства заштите животне средине цена годишње дозволе за рекреативни роболов за 2019. износи 7000 динара што је за хиљаду динара више у односу на претходну годину. Да је ово повећање условило мањи број издатих дозвола потврђено нам је у Клубу спортских риболоваца „Трњане” из Трњана.

– Примера ради, у овом периоду прошле године имали смо три пута више издатих дозвола, што јасно говори како су риболовци прихватили поскупљење. Могу да кажем да су и огорчени а уз то риба слабо „ради” на Бованском језеру и Јужној Морави а пецање на некој другој локацији због финансијске ситуације многи себи не могу да приуште. Имам сазнања да је број издатих дозвола од 1. јануара мањи и код неких других организација – каже за наш портал, председник КСР „Трњане” Миомир Димитријевић и изражава наду да ће се са доласком пролећа ситуација са издавањем дозвола мало побољшати.

За риболовце из друге категорије годишња дозвола кошта 3500 динара (прошле године 3000) док је за трећу категорију цена остала иста – 600 динара.

Планом и програмом за 2019. годину у КСР „Трњане” предвиђене су бројне активности, а прва ће бити реализована у априлу.

– Прво такмичење које организујемо заказано је за 14. април. Реч је о појединачном општинском такмичењу сениора на Бованском језеру, а на истом језеру 9. јуна ћемо организовати 13. ти по реду Међународни куп „Трњане 2019” – најављује Димитријевић и додаје да СПИН секција планира организовање појединачног државног првенства.

Чланове КСР „Трњане” очекују и учешћа на великом броју такмичења међу којима су и два међународна, у Македонији и Црној Гори а Димитријевић се нада да ће његови риболовци бити успешни као и минулих година.

И у овој години КСР „Трњане” ће бити суорганизатор такмичења у припремању рибље чорбе на кеју поред Моравице а неће изостати ни активности око „Мале школе риболова” и пројекта из области животне околине „Зелена страна”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + two =