CKU

Од данас отворен конкурс: ЦКУ финансира издавање монографија

Центар за културу и уметност Алексинац данас је расписао јавни конкурс за издавање монографских публикација у 2019. години. Конкурсом је предвиђено да се одабрани радови делом или у потпуности финансирају средствима Центра за културу и уметност, а односи се на монографске публикације из области књижевног, уметничког, научног и истраживачког рада. Како се наводи у саопштењу, право на учествовање имају појединци, као и установе и удружења регистрована на територији општине Алексинац.

‒ Имамо четири критеријума по овом конкурсу. Први је усклађеност са основним принципима и циљевима издавачке делатности Центра за културу и уметност, који подразумевају очување културне баштине на нивоу територије општине Алексинац и уопште. Ту спада и промовисање књижевног стваралаштва аутора са територије општине, подстицање и објављивање дела намењених деци и омладини, као и издавање серијских и монографских публикација којима се представљају људи и догађаји на територији општине. Други критеријум је квалитет и иновативност, трећи степен утицаја публикације на квалитет културног живота заједнице и четврти критеријум обухвата да је прво издање књиге, да књига има уметничку, књижевну и научну вредност, да постоји културни и јавни интерес за издавање књиге, да је књига оригинално и квалитетно дело, да промовише културу општине Алексинац и њено културно наслеђе – објашњава Иван Матејевић, стручни сарадник ЦКУ. 

Конкурс ће бити отворен до 1. априла, а учесници, поред рада, треба да доставе најмање једну препоруку или рецензију стручног лица и попуњену пријаву.

Детаље конкурса погледајте ОВДЕ.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × one =