Trezor

Ове године субвенције 5.200 по хектару

Иако је почетком године било речи да ће сви носиоци пољопривредних газдинстава бити у обавези да од 1. марта посете Управу за трезор и на шалтеру ове установе потврде активан статус својих газдинстава, од тога се одустало. И ове, као и прошле и претпрошле године обнова је одрађена аутоматски па су сва активна пољопривредна газдинства задржала свој статус и у овој 2019. години.

Међутим, пољопривредници ће ипак морати да посете шалтере Управе за трезор како би од 1. марта па до краја априла поднели захтев за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи. По том захтеву се добијају подстицаји у производњи од четири хиљаде динара по хектару, као и прошле године, а такође још 1.200 динара по хектару на име субвенција за гориво.

То значи да ће по обједињеном захтеву носиоци пољопривредног газдинства, које је у активном статусу, укупно добити пет хиљада и 200 динара по хектару пријављене биљне производње. Како је најавио ресорни министар, исплата ових средстава биће извршена пет дана након пријем захтева.

Приликом подношења захтева потребно је да пољопривредници лично дођу у Управу за трезор (бивши СДК) и понесу са собом важећу личну карту. Постоји могућност да уместо носиоца пољопривредног газдинства захтев поднесе и овлашћено лице, али у том случају потребно је понети и овлашћење на увид. У случају промене у структури биљне производње, пожељно је прво пријавити измене, а након тога поднети захтев за субвенције.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × two =