„Posadi svoj hlad” besplatno deli sadnice Aleksinčanima

Nevladina organizacija Zeleni razvojni centar iz Sremske Mitrovice u dostavljenom obaveštenju za medije najavljuje da će besplatnu podelu sadnica belog jasena, u okviru projekta „Posadi svoj hlad”, početi istovremeno, u podne 9. aprila, u svim opštinama u Srbiji iz kojih su građani glasanjem u sprovedenoj anketi kvalifikovali svoju opštinu za učešće u akciji.

Prethodno je NVO Zeleni razvojni centar, u martu, dostavio obaveštenje da će u okviru navedene akcije donirati Opštini Aleksinac ukupno 100 sadnica belog jasena, koje je potrebno podeliti zainteresovanim građanima, uz uslov da pre same podele sadnica, 10 odsto sadnica bude dostavljeno zainteresovanim školama. Takođe, za građane koji preuzmu sadnicu, a nemaju gde da je posade, biće organizovano da pod nadzorom stručne službe sadnju izvrše u gradskom parku Brđanka u toku naredne nedelje, o čemu će biti naknadno obavešteni. 

Zahvaljujući odazivu velikog broja naših meštana na društvenim mrežama, Opština Aleksinac se pridružila akciji „Posadi svoj hlad”, a podela će biti organizovana 9. aprila u dvorištu objekta opštine Aleksinac. Tog dana u podne počeće podela u celoj Srbiji i planirana je dodela 30.000 sadnica, koje su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana.

„Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se dele dvogodišnje sadnice belog jasena uz uputstvo za sadnju. Zato posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici! Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu!” – saopšteno je iz NVO Zeleni razvojni centar iz Sremske Mitrovice.

Jedan komentar

  1. Ja bih da zasadim jednu sadnicu u dvoristu jedne seoske skole. Ima li mogicnosti da dobijem jednu sadnicu?

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

four × three =