„Посади свој хлад” бесплатно дели саднице Алексинчанима

Невладина организација Зелени развојни центар из Сремске Митровице у достављеном обавештењу за медије најављује да ће бесплатну поделу садница белог јасена, у оквиру пројекта „Посади свој хлад”, почети истовремено, у подне 9. априла, у свим општинама у Србији из којих су грађани гласањем у спроведеној анкети квалификовали своју општину за учешће у акцији.

Претходно је НВО Зелени развојни центар, у марту, доставио обавештење да ће у оквиру наведене акције донирати Општини Алексинац укупно 100 садница белог јасена, које је потребно поделити заинтересованим грађанима, уз услов да пре саме поделе садница, 10 одсто садница буде достављено заинтересованим школама. Такође, за грађане који преузму садницу, а немају где да је посаде, биће организовано да под надзором стручне службе садњу изврше у градском парку Брђанка у току наредне недеље, о чему ће бити накнадно обавештени. 

Захваљујући одазиву великог броја наших мештана на друштвеним мрежама, Општина Алексинац се придружила акцији „Посади свој хлад”, а подела ће бити организована 9. априла у дворишту објекта општине Алексинац. Тог дана у подне почеће подела у целој Србији и планирана је додела 30.000 садница, које су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана.

„Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. У акцији се деле двогодишње саднице белог јасена уз упутство за садњу. Зато посадите свој хлад и обезбедите чист ваздух вама и вашој породици! Број садница је ограничен, једна особа може највише да добије једну садницу!” – саопштено је из НВО Зелени развојни центар из Сремске Митровице.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 4 =