Општинска влада о паркирању, градским баштама и пољопривреди

На данашњој седници Оштинског већа општине Алексинац на дневном реду била су питања која су углавном у надлежности одлучивања овог тела, па су донете одлуке већином коначне.

Већници су усвојили програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Алексинац за ову годину који је упућен Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде на давање сагласности. Планирано је да се из општинског буџета издвоји 13 милиона динара. Од тога 12 милиона биће намењено субвенционисању инвестиција које имају пољопривредна газдинства, плус 500.000 биће намењено за субвенционисање осигурања усева и животиња, као и 100.000 за анализе земљиштва. За евентуалну едукацију и одлазак на пољопривредне сајмове и манифестације, ако их буде, биће опредељено 400.000 динара.

Општинско веће је усвојило и два документа која се односе на рад паркинг службе. То су ценовници за уклањање и чување моторних возила, као и паркирања моторних возила о чему смо више писали јуче.

Већници су подржали и Закључак да се правним лицима и предузетницима који обављају угоститељску делатност, а закупци су јавне површине опредељене за постављање летњих башти, умање обавезе закупа за март, мај и јун ове године у висини од 99 одсто. Оваква одлука је образложена измењеним условима и ограничењу рада проузрокованим заразном болешћу Ковид-19.

Општинска влада усвојила је и извештај о коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за прошлу годину и највише средства, близу 3,5 милиона, искоришћено је за уклањање неуређених депонија по налогу надлежног органа. У 2020. години овом фонду било је на располагању нешто више од 6 милиона динара.

Општинско веће је усвојило и ценовник за радове на поправци асфалтних улица и путева и редовном одржавању улица и атарских путева у месним заједницама на територији општине за послове које обавља ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност општине Алексинац.

Већници су подржали и предлог о образовању радне групе за израду Локалног акционог плана за социјалну инклузију Рома и Ромкиња у наредне три године и ово тело чиниће 13 чланова. Општинска влада је дала и зелено светло Програму рада савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац за 2021. годину. Овом телу на располагању ће бити око 9,3 милиона динара од чега су 8 милиона од наплаћених новчаних казни за прекршаје у саобраћају. Највише пара, 3,7 милион динара, биће утрошено за уређење зона школа.

На данашњем заседању Општинског већа нашло се и једно ван судско поравнање за штету насталу због уједа паса луталица у износу од 23.000 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − three =