Ponovo radi bioskop

Nakon izvesnog perioda, ponovo smo u prilici da u svom bioskopu pogledamo neka nova kinematografska ostvarenja. Na filmskom programu Centra za kulturu i umetnost ovog petka i subote naći će se dva naslova: „Kućni patuljci: Operacija kolačići” i novo domaće ostvarenje „Vikend sa ćaletom”.

Animirani film „Kućni patuljci: Operacija kolačići” donosi priču o čuvenim, marljivim patuljci iz Kelna. Skrivali su se pod zemljom otkako ih je, pre više od 200 godina proterala zlobna krojačeva žena. Ali, živahna devojčica među njima koja više nije mogla da podnese ovakav skučen život dolazi na površinu zemlje u nameri da otkrije svoji istinski poziv. Zajedno sa dva drugara završava u pekari mrzovoljnog šefa Tea koji se stalno svađa sa svojim bratom. Dok patuljci prave veliki haos, devojčica je spremna da pomogne Teu. Film je sinhronizovan na srpski jezik i biće prikazivan u petak od 14 i subotu od 12 sati.

 

„Vikend sa ćaletom” donosi nam priču o Kašiki, sredovečnom beogradskom kriminalcu, pripadniku stare škole, zarobljenom u vremenu kada je bio u punoj snazi, koji žarko želi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. Bivša supruga mu izlazi u susret jer je svesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to verovatno poslednji susret sina sa ocem. S obzirom da ga nije viđao pet godina jer je zbog „malih komplikacija” imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno. Ognjen, odrastao u savremenom Wi-Fi okruženju, iz virtuelnog, munjevito, upada u podzemni svet svog oca koji pokušava nemoguće ‒ da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje poseduje, istovremeno pokušavajući da kao „pravi beogradski šmeker” od malog sakrije svoju bolest.

Glavne uloge tumače Nenad Jezdić, Vasa Vraneš, Bane Vidaković, Jelena Đukić i Miodrag Miki Krstović. Film će biti prikazan u petak i subotu sa početkom u 16 sati.


REPERTOAR:

PETAK, 27. novembar 2020.
14:00 − „Kućni patuljci: Operacija kolačići”
16:00 − „Vikend sa Ćaletom”

SUBOTA, 28. novembar 2020.
12:00 − „Kućni patuljci: Operacija kolačići”
16:00 − „Vikend sa Ćaletom”

Cena ulaznice je 250 dinara.


 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

one + 8 =