Књижевници – пера у руке

Организациони одбор двадесет четвртог српског књижевног сусрета „Гордана Брајовић” Алексинац 2020 расписао је и ове године конкурс за најбољу књигу намењену млађем и старијем дечјем узрасту, без обзира на литерарни род, за дечје стваралаштво из области поезије и прозе, а такође и за школски часопис.

Дечје стваралаштво биће разврстано у три категорије, у зависности од узраста, а свака категорија имаће и овога пута различиту тему. Основцима од првог до четвртог разреда тема је „Децембарска успомена”, од петог до осмог разреда писаће на тему „Једна, једно, један…”, док је средњошколцима додељена тема „Кад сам била дете”.

Иначе, сваки ученик може конкурисати са највише 3 рада за обе области (поезија и проза), који морају бити откуцани ћирилицом (фонт Times New Roman, величина 12), са пуним именом и презименом, адресом, бројем телефона, називом и адресом школе, разредом и одељењем.

Предлоге за најбољу књигу са образложењем и књигама, ученичке радове, као и часопис треба послати у 3 примерка, искључиво поштом, а најкасније до 31. јануара наредне 2021. године.
Радови, књиге и часописи се шаљу са назнаком За „Књижевни конкурс Гордана Брајовић”, а на адресу Центар за културу и уметност Алексинац, Душана Тривунца 15, 18220 Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 2 =