Поново ради биоскоп

Након извесног периода, поново смо у прилици да у свом биоскопу погледамо нека нова кинематографска остварења. На филмском програму Центра за културу и уметност овог петка и суботе наћи ће се два наслова: „Кућни патуљци: Операција колачићи” и ново домаће остварење „Викенд са ћалетом”.

Анимирани филм „Кућни патуљци: Операција колачићи” доноси причу о чувеним, марљивим патуљци из Келна. Скривали су се под земљом откако их је, пре више од 200 година протерала злобна кројачева жена. Али, живахна девојчица међу њима која више није могла да поднесе овакав скучен живот долази на површину земље у намери да открије своји истински позив. Заједно са два другара завршава у пекари мрзовољног шефа Теа који се стално свађа са својим братом. Док патуљци праве велики хаос, девојчица је спремна да помогне Теу. Филм је синхронизован на српски језик и биће приказиван у петак од 14 и суботу од 12 сати.

 

„Викенд са ћалетом” доноси нам причу о Kашики, средовечном београдском криминалцу, припаднику старе школе, заробљеном у времену када је био у пуној снази, који жарко жели да проведе викенд са Огњеном, једанаестогодишњим сином из претходног брака. Бивша супруга му излази у сусрет јер је свесна чињенице да се Kашики ближи крај и да је то вероватно последњи сусрет сина са оцем. С обзиром да га није виђао пет година јер је због „малих компликација” имао забрану приласка дечаку, Kашика покушава да по убрзаном курсу у сина утисне све оно што он сматра важним за живот и преживљавање на улици и да истовремено из малог истера све оно што је по његовом мишљењу мекано, слабашно и девијантно. Огњен, одрастао у савременом Wi-Fi окружењу, из виртуелног, муњевито, упада у подземни свет свог оца који покушава немогуће ‒ да у неколико дана испоручи сву топлину, искуство и мудрост које поседује, истовремено покушавајући да као „прави београдски шмекер” од малог сакрије своју болест.

Главне улоге тумаче Ненад Јездић, Васа Вранеш, Бане Видаковић, Јелена Ђукић и Миодраг Мики Крстовић. Филм ће бити приказан у петак и суботу са почетком у 16 сати.


РЕПЕРТОАР:

ПЕТАК, 27. новембар 2020.
14:00 − „Кућни патуљци: Операција колачићи”
16:00 − „Викенд са Ћалетом”

СУБОТА, 28. новембар 2020.
12:00 − „Кућни патуљци: Операција колачићи”
16:00 − „Викенд са Ћалетом”

Цена улазнице је 250 динара.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − ten =