Pomoć za opštinske ligaše

Svi sportski kolektivi, pa samim tim i fudbalski klubovi koji se takmiče u Opštinskoj ligi, imali su u 2021. godini još jedan poveći i neplanirani trošak, licenciranog redara na zvaničnim utakmicama. Tako su, pored članarine, troškova odlaska na utakmice, nadoknada sudijama i delegatima, nabavke sportske opreme, održavanja igrališta, svlačionica i službenih prostorija, itd. klubovi dobili još jedan namet na ionako skroman budžet.

Šta je Fudbalski savez opštine Aleksinac učinio da se ovaj problem ublaži, bar kod opštinskih ligaša koji zbog ranga u kome takmiče dobijaju i najmanje para iz opštinskog budžeta?

Milan Jovanović, predsednik FSO

− Klubovima je prošle godine nametnut neplanirani trošak u vidu angažovanja profesionalnog obezbeđenja na utakmicama, što ih je koštalo od 2.500 do 3.000 dinara po meču − kaže za naš portal Milan Jovanović, predsednik Fudbalskog saveza opštine Aleksinac. – Da bi koliko-toliko ublažili taj dodatni namet doneli smo odluku da se kao Savez odreknemo kotizacije za takmičenje u 2021. godini i da svim klubovima Opštinske lige poklonimo po dve fudbalske lopte. U želji da rešimo ovaj problem, razgovarali smo sa predsednikom Opštine Daliborom Radičevićem i drugim predstavnicima lokalne samouprave i naišli smo na razumevanje, pa je došlo do povećanja budžeta za opštinske ligaše i to u visini troškova za obezbeđivanje utakmica. Članovi mog Izvršnog odbora i ja ovom prilikom zahvaljujemo na razumevanju predsedniku Opštine, gospodinu Radičeviću, i načelnici Odeljenja za opštu upravu društvene delatnosti Tašani Jevtić − ističe Jovanović.

Inače, Fudbalski savez opštine Aleksinac spada u red najmasovnijih fudbalskih organizacija u ovom delu Srbije. Osim klubova sa područja aleksinačke opštine, članovi FSO su i ekipe sa teritorija opština Ražanj i Svrljig. Savez čini ukupno 28 klubova (tu se računaju i škole fudbala), kao i stručno-strukovne organizacije trenera i sudija.

Ovde možete pogledati fotografije sa uručivanja lopti klubovima.


U bazi 1.806 igrača

Zahvaljujući, pored ostalog, i zagaganju Fudbalskog saveza opštine Aleksinac lane su se u Opštinsku ligu uključena još dva stara-nova kluba – Ratar iz Gornje Peščanice i Rudar 2016 sa Aleksinačkog Rudnika.

Inače, u bazi FSO Aleksinac lane je bilo 1.806 registrovanih igrača (trenutno je 1.106), među kojima su 44 fudbalerke i 350 igrača mlađih kategorija.


Naslovna fotografija: Arhiva Alpres.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

17 − sixteen =