Сутра у Арт галерији: Изложба слика Александра Девића

Овогодишњу ликовну сцену у Дому културе отвориће „Изложба слика Александра Девића”. У Арт галерији ће сутра, 20. јануара, у 19 сати бити уприличено отварање изложбе уз присуство самог аутора.


Александар Девић (Београд, 1954.) је сликар и графичар старије генерације који је на ликовну сцену Србије ступио с краја 70-тих година 20. века учешћем на колективним и самосталним изложбама. Завршио је Факултет примењене уметности у Београду (1978.), а потом и постдипломске студије, на одсеку графике (1998. године), на истом факултету. Члан је Удружења ликовних уметника Србије од 1986. године. Учествовао је на бројним самосталним и колективним изложбама у земљи и иностранству и заједничким изложбама чланова УЛУС-а Ниш. Задњих година интензивније се бави компјутерском графиком.

Александар Девић, архива Ал прес

Девић је као уметник широког спектра, интересовања и ангажовања, стварао у свим сферама сликарства, али и у области компјутерске графике и графичког обликовања. Међутим његова највећа преокупација је сликарство, у коме је пронашао и створио сопствени „језик ликовности” и препознатљив стил савременог надреализма.


Поставка изложбе биће доступна до средине фебруара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 20 =