Почетак једног дивног пријатељства

Минулог петка Велика сала Дома културе била је домаћин „Концерта пријатељства” на коме су наступили домаћини Алексиначки мешовити хор „Шуматовац” и гости из Словеније, тачније Мешани певски збор КУД „Јевница” из истоименог места, којим руководи диригент Барбара Маурер.

Концерт пријатељства обележио је добар наступ оба хора, а овом приликом Алексиначки мешовити хор „Шуматовац” у част гостију извео је и једну потпуно нову композицију. У питању је словеначка народна песма „Женка ми в госте гре” у обради Зорка Преловеца.

На самом крају концерта удружени отпевали су нумеру „Друга руковет” Стевана Стојановића Мокрањца, након чега је уследио и свечани део. У име домаћина госте и публику у сали поздравио је диригент АМХ „Шуматовац”, Димитрије Голубовић.

− Надамо се да сте уживали пре свега у неким композицијама које ми немамо често прилике да чујемо из Словеније, а надамо се да вас ни ми нисмо разочарали као домаћини. Хвала вам што сте успоставили контакт са нама и из тога се родио овај заиста леп концерт и надам се да ћемо имати прилике да и у будућности сарађујемо и да гостујемо једни код других – закључио је Голубовић.

У име гостију обратио се Јанез Куковица, члан Мешаног певског збора КУД „Јевница”, који се домаћинима захвалио на гостопримству и поздравио присутне у сали.

− Захвалио бих се домаћинима на гостопримству, што су нас примили у госте. Ми већ имамо неку дужу сарадњу са удружењима у Нишу и сада је још ширимо. Сада смо дошли у Алексинац и то нам је веома драго – поручио је Куковица, који је иначе један од оснивача и корепетитор Мешаног певског збора КУД „Јевница”.

Овом приликом гости и домаћини разменили су симболичне поклоне, а посебна част је указана Слађани Марковић, која је успоставила сарадњу са колегама из Словеније.

У име локалне самоуправе присутне је поздравила и Ташана Јевтић, начелница одељења за општу управу и друштвене делатности у Општини Алексинац, којој је такође уручен пригодан поклон.

На самом крају уследило је и групно фотографисање за успомену и дуго сећање на овај диван концерт и сусрет две певачке дружине.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алескинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × five =