Ове године додељене две „Златне петице”

Културно-уметничким програмом Алексиначка гимназија је испратила овогодишње матуранте. У овој образовној установи крајем прошле седмице додељена су заслужна признања и дипломе младим људима, који су окончали своје средњошколско образовање. Родитељи, професори и званице су се срдачно окупили да подрже и прославе овај важан период за младе будуће академске грађане.

Свечани програм, који је са великом пажњом припремљен за ову прилику, додатно је оплемењен и уметничким изведбама које су се стапале са емотивном атмосфером. Говори, поезија, музика одјекивали су простором Алексиначке гимназије, а кореографија двеју ученица ове школе, допринела је томе да ово вече учини посебнијим и незаборавним.

За разлику од минулих, ове године проглашено је двоје ученика који су постигли најбоље успехе из свих предмета током протеклог четворогодишњег школовања. Матуранти, који су ове године добили епитет „Ђак генерације” и понели „Златну петицу” су Катарина Стојадиновић и Никола Стамболић, ученици истог одељења, IV2. Ова признања уручио је прошлогодишњи ученик генерације Милан Цакић.

Директорка ове школе, Данијела Вељковић, се обратила присутнима и уручила дипломе ученицима за пласман и ранг на републичким и међународним такмичењима, као и похвале професорима за огроман труд и залагање у припреми и реализацији такмичења из математике, физике, хемије, српског језика и књижевности, руског језика. Она им је, овом приликом, пожелела срећу у даљем образовању и честитала на постигнутом успеху, као и на томе што су ову школу учинили још поноснијом.

За посвећеност професији и допринос у раду школе директорка је доделила захвалнице Милени Крстић, Оливери Војиновић, Јелени Франета, Марини Дашић и Владану Младеновићу.

Добитници признања су ученици одељења IV2, Никола Стамболић и Катарина Стојадиновић, као и Немања Богдановић, ученик одељења IV1.

Матуранте су, ове године, испратиле и разредне старешине, Ирена Матић Тодоровић, Марина Дашић, Милена Крстић и Оливера Војиновић.

Овај догађај је свима присутнима пружио наду и инспирацију, подсећајући на снагу образовања и моћ младих умова. Оваква свечаност Алексиначке гимназије остаће урезана, уз подсетник на важност подршке и заједништва.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − twelve =