Почела „Недеља руског филмаˮ у Житковцу

Пројекцијом филма „Адмиралˮ, синоћ је у сали Месне заједнице у Житковцу отворена „Недеља руског филмаˮ, коју организују Удружење стваралаца у култури „Завичајˮ из Житковца и Уметнички клуб „Расковникˮ из Смедерева уз техничку подршку Центра за културу и уметност.

Филм „Адмиралˮ доноси невероватну причу о судбини и љубави адмирала Александра Колчака у време распада руске империје и грађанског рата.

Пре пројекције, присутне су поздравили Драгиша Марковић, председник УСУК „Завичајˮ и Мирослав Мишел Болтрес испред Уметничког клуба „Расковникˮ, а руску песму „Каћушаˮ отпевала је професорка Љиљана Глигоријевић.

‒ „Недељу руског филмаˮ организујемо у оквиру обележавања годишњице смрти Николаја Николајевича Рајевског. Филмови који су на репертоару до сада су приказани у Смедереву, Панчеву, Ковину, Зрењанину, Београду, Новом Саду и Власотинцу. Желим да ове недеље истински уживате у савременим остварењима руске кинематографије ‒ поручио је Мирослав Болтрес.

„Недеља руског филмаˮ трајаће до суботе, 31. августа, а вечерас од 20 сати на програму је филм „Острвоˮ из 2006. године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − four =