ОО СНС: Од следеће године Пољопривредна школа у новим просторијама

Радови на доградњи новог објекта Пољопривредне школе, који су у току, били су тема данашње конференције за новинаре Општинског одбора СНС у Алексинцу.

Директорка Пољопривредне школе „Шуматовацˮ Јасмина Тончић је казала да су радови почели првог августа и да они подразумевају другу и трећу фазу, односно доградњу специјализоване учионице и фискултурне сале са пратећим објектима. Директорка је подсетила и на историјат наставка градње овог објекта у Улици Максима Горког, изнад Парка „Брђанкаˮ.

‒ Доградња школе и њено привођење намени иницирано је, залагањем локалне самоуправе и лично председника Србије Александра Вучића, на састанку у Нишу 2016. Од тада је израђена недостајућа документација, пројекат за уређење двoришта и опремање котларнице ‒ напоменула је Тончић.

У просторијама Министарства просвете, првог јуна, потписан je уговор и тачно дефинисане обавезе Министарста, локалне самоуправе, извођача радова и школе као инвеститора.

‒ Укупна вредност радова је око 70 милиона динара, од чега је Министарство обезбедило 37 милиона, а остали трошкови и евентуално непредвиђени радови су обавеза локалне самоуправе. Након завршетка грађевинских радова, остаје још партерно уређење и прикључак на водоводну, канализациону и електро-мрежу ‒ објаснила је директорка.

Извођач радова је грађевинско предузеће „Тончев градњаˮ из Сурдулице, а рок за завршетак радова је 150 дана. Објекат би требао да се стави у функцију 1. септембра 2020., тј. за наредну школску годину.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 5 =