Добар наступ младих спортиста у Грчкој

Млађе категорије Кошаркашког клуба „Напредакˮ и Одбојкашког клуба „ПИНˮ су током викенда одмерили снаге са својим вршњацима из грчког града Каратеа, који је у саставу општине Лаврио. Алексинац и Лаврио негују већ дводеценијско пријатељство настало у тешким ратним годинама.

Након неколико заједничких тренинга са домаћином, у недељу су одржане и званичне пријатељске утакмице, које су привукле пажњу локалног становништва. Најпре су своја умећа показале одбојкашице. Иако су Алексинчанке имале бољи почетак, први сет је са 25: 18 припао домаћим играчицама. Наше јуниорке нису се прославиле ни у другом сету. И када су многи очекивали брз завршетак меча, наше девојчице су маестрално одиграле наредна два сета и славиле убедљивом разликом. Нажалост, такву сјајну игру у трећем и четвртом сету нису поновиле, па је у одлучујућем петом домаћин славио са 3:2. Тесан резултат није обесхрабрио учеснице меча да наставе међусобно дружење уз неговање пријатељства која су склопљена овог лета у Алексинцу током боравка грчке екипе.

Са узбуђењем се очекивао наступ дечака, пошто се знало да су екипе уједначене и да ће нијансе да одлучују. И овог пута, као и у Алексинцу, успешнији су били кошаркаши „Напреткаˮ који су победили са минималних 63:62. Домаћин је боље отворио меч, али су Алексинчани преузели контролу и на полувреме отишли са предношћу. У наставку домаћин агресивнији и бољи у скоку, под оба коша. Резулат такве игре је прелазак у вођство. Захваљујући тројкама, Алексинчани надокнађују пропусте у одбрани и у неизвесној завршници славе са пола коша разлике. И заслужили су ову победу, јер је утакмица била чврста и динамична са преокретима, што је иницирало публику да активно навија и учествује. За нас је то било свакако пријатно вече, пре свега због начина како су наше девојчице и дечаци презентовали алексиначки спорт и наш град.

Посебно им треба одати признање на начин како су реаговали на неке од услова у омладинском кампу у Каратеи где је спортска експедиција била смештена. И док су поједини пропусти домаћина изазивали код нас старијих вероватно оправдано незадовољство, они су прелазили преко тих недостатака негујући пријатељство успостављено са својим вршњацима. Зато након анализе треба све предузети да таквих ситуација око смештаја убудуће не буде, али и снажно подржати жељу младих за даљи развој пријатељства и сарадње. Да ће та сарадња бити још богатија и да ће обухватати све већи број грађана ових двеју општина најавио је и сам председник општине Лаврио Димитрис Лукис на свечаној вечери у самом кампу.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − five =